Willy Boers grafiek

In 1952 ontdekte Willy Boers de linoleumsnede als nieuw middel om zijn vormentaal uitdrukking te geven. Hij maakte een aantal (basis) lino’s, die hij in zwart op een soort vloeipapier afdrukte. Daarnaast maakte hij combinaties van twee of meer afdrukken van zijn lino’s over elkaar in verschillende kleuren.
Dat hij de techniek voortreffelijk beheerste, mag blijken uit de vaak zeer verfijnde dessins die zijn snijwerk voortbrachten.
Hij bracht een paar drukken in serie van 30 stuks op de markt en enkele unica. Het grootste deel bleef in een map “Grafiek” 1952 in zijn atelier. Deze map met een grote variëteit aan werken op ondergronden variërend van geschept papier, tot pakpapier en rijstpapier hebben wij kunnen verwerven. De voorstellingen zijn in de orde van grootte van 18 x 12 cm. Sommigen zijn met een stempel gesigneerd.
Wij bieden de drukken kaal, d.w.z. zonder passe-partout of lijst, te koop aan voor prijzen van € 35 tot € 75, met certificaat van herkomst. Daarnaast kunnen we desgewenst zorg dragen voor een passende inlijsting.

Hieronder alle afdrukken in zwart en een aantal van de dubbele en driedubbele afdrukken op ondergronden variërend van geschept papier tot pakpapier.