Willy Boers

* Amsterdam 1905  † Amsterdam 1978

Afkomstig uit bankiers- en assuradeurs-milieu en voorbestemd voor een carrière bij een verzekeringsmaatschappij, brak hij zijn studie aan de handelsschool af met het voornemen kunstenaar te worden. Begon als restaurateur van oude schilderijen en deed daarbij een geweldige materialenkennis op. Vanaf 1928 werd hij kunstschilder, autodidact.
Zeer boeiende schilderscarrière: van klassieke stillevens, portretten en landschappen in realistische stijl verwant aan de Nieuwe Zakelijkheid en kubofuturistisch werk (jaren ’30- ’45), naar absolute abstractie onder invloed van Klee, Kandinsky en Miró (jaren ’45-’55), gevolgd door materieschilderijen (jaren ’55-’65) en abstracte teken-kunst met invloeden van Pop Art (jaren ’65-’70) en tenslotte verstilde abstractie, collages en boardschilderijen (Color-field).  (Mede)oprichter en zeer actief lid van de groepen Vrij Beelden en Creatie. Verbleef regelmatig bij zijn broer Frans (schilder in surrealistische stijl) in Parijs en in Zuid-Frankrijk, waar hij vele tekeningen maakte. Zijn werk is veelvuldig geëxposeerd in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Indonesië en bevindt zich in verschillende musea en particuliere collecties.

Wij organiseerden van 4 oktober 2015 tot en met 30 januari 2016 een overzichtstentoonstelling van het werk van Willy Boers en gaven daarbij een verkoopcatalogus uit met tekst van drs. Elmyra M.H. van Dooren. Dit boek is te koop in de boekhandel (ISBN 9789071937415) en rechtstreeks bij ons te bestellen.

Werken van Boers in onze collectie: