Willy Boers tekeningen

* Amsterdam 1905  † Amsterdam 1978

In de biografie met oeuvrecatalogus van drs. Elmyra M.H. van Dooren (1995 V+K Publishing/Inmerc, Naarden; ISBN 90 6611 044 9) staan 276 tekeningen vermeld. Willy Boers volgde in 1925/26 tekenlessen bij Piersma in Amsterdam en toen hij in de jaren ’30 met regelmaat zijn broer Frans bezocht in Parijs ging hij een aantal malen naar de Academie de Colarossi, een vrije academie in de Rue de la Grande Chaumière, waar hij naar model leerde tekenen. Hij genoot van de schoonheid en levendigheid van Parijs en legde in verschillende buurten oud- en nieuwbouw vast. Ook reisde hij met Frans door de Provence, waar hij eveneens fraaie en sfeervolle tekeningen maakte.
In de tekening vermelde hij soms nauwkeurig de kleuren van de vlakken met het idee de tekening later in olieverf uit te werken.
Hij heeft de meeste van zijn tekeningen altijd bij zich gehouden in twee mappen, welke wij na zijn overlijden hebben kunnen verwerven. Onderstaande tekeningen bieden wij te koop aan (richtprijs van € 100 tot € 200) als kale tekening; desgewenst kan voor een passe-partout en lijst worden gezorgd.

Tekeningen van Boers in onze collectie: